Skip to content

Wie zijn en wat doen wij?

STAAT. is dé adviseur op het gebied van zorgvastgoed met als specialisatie gebiedsontwikkeling, bouwmanagement en vastgoedadvies.

Huisvesting vormt één van de belangrijkste voorwaarden om optimaal zorg te kunnen bieden. Het daadwerkelijk realiseren ervan is echter geen sinecure. Want bouwen is een ingewikkeld proces dat veel tijd, geld en energie kost. Waarbij u niet alleen te maken heeft met gecompliceerde wet- en regelgeving en vergunningenprocedures, maar ook met gemeentes, adviseurs en aannemers, het vaststellen van budgetten, het maken van planningen, et cetera. Terwijl u ook nog eens flinke financiële risico’s loopt. Bovendien blijft het lastig om sturing te geven aan en grip te houden op het gehele bouwproces.

Wij begeleiden en ondersteunen, in opdracht van zorgorganisaties, het gehele ontwikkel- en of bouwtraject. Dit varieert van een verbouwing of nieuwbouw van een beschermde woonvorm tot het ontwikkelen en herbestemmen van een gehele zorglocatie. Wij denken in mogelijkheden, vanaf planvorming tot en met oplevering. Een opdracht begint voor ons met goed luisteren en veel vragen zodat we samen met onze opdrachtgever tot de kern van de opgave komen. Vervolgens vervullen wij het gehele traject de rol van regisseur, die alle bij het project betrokken partijen aanstuurt.

Dit doen wij met een zeer ervaren team, een open houding en veel respect voor de doelgroep. Zo dragen wij bij aan de realisatie van een omgeving waar excellente zorg geleverd kan worden.

Wij hebben jarenlange ervaring als adviesbureau, gespecialiseerd in de CARE. We vinden het belangrijk dat we onafhankelijk zijn en volkomen transparant werken.  Hierdoor bent u verzekerd van de beste prijs/kwaliteit verhouding. Daarnaast hebben wij diepgaande kennis van zorgfinanciering en adviseren wij veelvuldig zorgbestuurders op het gebied van hun vastgoedportefeuille. Wij spreken de taal van de zorg en de bouw. Een unieke combinatie.

1. GEBIEDSONTWIKKELING

Veel zorgorganisaties zijn van oudsher gehuisvest op de mooiste locaties van Nederland. Destijds veelal bewust geïsoleerd van de maatschappij, in bos en duingebied, als heilzame omgeving. Deze zorgterreinen zijn vaak omvangrijk en het vastgoed is veelal verouderd. De huidige tendens is patiënten meer te integreren in de maatschappij. Herstructurering van deze zorgterreinen kan, wanneer gekozen wordt voor een mix van zorgvastgoed en reguliere woningbouw, bijdragen aan de omgekeerde integratie. Daarnaast kan toevoeging van nieuwe reguliere woningbouw een impuls geven aan de financiële haalbaarheid van de noodzakelijke vernieuwing van het zorgvastgoed en de infrastructuur. STAAT. is gespecialiseerd in vernieuwing en transformatie van deze waardevolle zorgterreinen. 

Bekijk onze projecten

2. VASTGOEDADVIES

Wij kunnen u vanuit onze kennis, kunde en ervaring adviseren over uw vastgoedvraagstukken. Afstoten, renoveren, herbestemming, nieuwbouw et cetera. Welke mogelijkheden biedt die lege afdeling? Hoe halen we het meeste uit een vierkante meter? Is nieuwbouw wel een reële optie? STAAT. helpt de antwoorden te vinden. Met haalbaarheidsstudies, huisvestingsplannen en (financiële) vastgoedanalyses. Ook adviseren we op specifiek gebied: verbetering van de veiligheid in zorginstellingen, inrichting van ruimtes voor flexibel werken, het regelen van het BGB (brandveiligheid)-keurmerk en natuurlijk op het gebied van duurzaamheid. Kortom, STAAT. kent alle dimensies van een solide vastgoedbeleid.

3. BOUWMANAGEMENT

Ons werkterrein omvat zowel nieuwbouw, verbouw en renovaties. En varieert van kleinschalig wonen voor mensen met dementie tot zwaarbeveiligde instellingen voor mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen. Juist die variatie maakt ons werk zo interessant!

Wij zorgen voor een heldere en structurele aanpak van uw bouwplannen. Van initiatieffase tot eindoplevering en nazorg. Wij hebben  jarenlange ervaring in het begeleiden van (ver)bouwprocessen in de CARE. Daardoor weten we als geen ander welke ontwikkelingen er spelen en welke risico’s kunnen optreden. Ontwerpbegeleiding, risicomanagement, organisatie van aanbestedingen zijn voor ons dagelijkse bezigheden. Wij hebben jarenlange ervaring op het gebied van projectmanagement, bouwkostenmanagement, directievoering, bouwtoezicht en het verrichten van inspecties. Wij bewaken uw planning, uw budget en de kwaliteit, waardoor u verzekerd bent van het beste eindresultaat.

Bekijk onze projecten

Over STAAT

Meer projecten

Website realisatie door JERB.